Hadik negyedikként zárta a Rebenland Ralit – Mayr-Melnhof dominált

A győztes messze kiemelkedett a mezőnyből, a Hadik-Bacigál páros pedig a magyar pilóták közül.

Nem sokáig volt kérdés, hogy ki nyeri az osztrák Rebenland Ralit, mert Niki Mayr-Melnhof őrült tempóját csak Raimund Baumschlager tudta tartani, de ő is mindössze néhány gyorsaságin át – a rutinos pilóta az ötödik szakasz után még fél másodperccel vezetett riválisa előtt, de a hatodikon hibázott és összetörte az R5-ös Fabiát.

Mayr-Melnhof így rögtön egyperces előnyben találta magát az élen és innentől is végig dominált, futballhasonlattal élve osztálykülönbség volt közte és a többiek között – végül kilométerenként egy másodpercet, összesen három percet vert a másodikként befutó Jan Cernyre úgy is, hogy másnap már nyilvánvalóan ő sem feszegette a határokat.

Cerny végül fél perccel előzte meg a Fiesta WRC-vel induló Gerwald Grössinget, a negyedik helyen pedig legjobb magyarként Hadik András és Igor Bacigál érkezett az R5-ös Forddal – a kiváló eredmény kicsit fájó is lehet számukra, hiszen egyetlen másodperccel maradtak csak le a dobogóról a WRC mögött. Az ő bajnoki főpróbájuk tehát kiválóan sikerült, két percet vertek a mögöttük érkező Vlastimil Majercakra, a magyar indulók közül pedig messze kiemelkedtek, hiszen hazánk második legjobb képviselője, a Bodolai-Popovics páros az abszolút 14. helyen, közel 13 perc hátránnyal ért célba.

A futam végeredménye ezen a linken megtekinthető!

fotó: Hadik Rallye Team

 

Related posts